Perspektivy Evropské unie: Hlavní téma Rady Evropské demokratické strany

Od zítřejšího dne začínají přijíždět do Prahy delegáti Rady Evropské demokratické strany (EDS), kterou pořádá od 5. do 7. května Cesta změny (CZ) v Praze a na zámku Mělník. Od sobotního dopoledne se bude 7 evropských politických stran, sdružených v EDS zabývat situací evropské politiky a perspektivami Evropské unie.

Mezi hosty, kteří do Prahy přijíždějí patří François Bayrou, předseda Svazu pro francouzskou demokracii (UDF), spolu-předseda EDS. Společně s ním se v Praze v těchto dnech objeví také další europoslanci, například Marielle de Sarnez, Bernard Lehideux, Anne Laperousse či Ona Juknevicienne.

Mezi italskými delegáty jsou nejbližší spolupracovníci Romana Prodiho, čestného předsedy EDS, který nedávno zvítězil v italských parlamentních volbách.

Delegace sedmi politických stran z Francie, Itálie, Litevska, Španělska, Kypru, Belgie a České republiky má nabitý program od pátečního večera. „Je mi ctí, že mohu na zámku Mělník přivítat politiky, kteří tvoří elitu evropské politiky, a kteří o Evropě vědí ze své osobní zkušenosti velmi mnoho,“ říká Jiří Lobkowicz, předseda Cesty změny.

EDS vznikla koncem roku 2004 a zvolenými evropskými poslanci tvoří součást třetí nejsilnější frakce v Evropském parlamentu – Alianci liberálů a demokratů pro Evropu (ALDE).

Na zámek Mělník přijíždějí o víkendu politikové, kteří tvoří evropskou elitu.

TIP: Co nakoupit v CA eshop a jak k tomu případně využít rychlou půjčku bez doložení příjmu nebo půjčku pro každého?